Devin-o voluntar!

„Mai fericit este a da, decât a lua”
(Fapte 20, 35)

 

Când primești, ți se umplu mâinile, în timp ce atunci când dăruiești ți se umple sufletul. Când asuzi pentru celălalt, trupul obosește, dar sufletul tău se odihnește.

 

Ce este munca voluntară?

Munca voluntară este manifestarea dragostei noastre față de aproapele.
Astfel spus, orice acțiune întreprinsă de o persoană cu scopul de a ajuta pe cineva, fără a fi constrânsă de altcineva și fără a se gândi la recompense financiare, este o muncă voluntară și o faptă creștină. Pentru a presta o muncă voluntară, este nevoie ca mai întâi omul să încuviințeze cu inima că a munci fără plată este bineplăcut lui Dumnezeu și de mare folos celorlalți.

  Cum te poți implica?

  Activitatea noastră de voluntariat se desfășoară în domenii cum sunt: asistența și serviciile sociale, medico-sanitar, religios, cultural, artistic, educativ, de învățământ, umanitar, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar, precum și altele asemenea acestora.

  Cu fiecare jertfă săvârșită pentru aproapele, suntem mai aproape de Dumnezeu, căci Evanghelia lui Hristos este una cu precădere a milei și a într-ajutorării reciproce. La rândul ei, munca voluntară izvorăște adesea din milă și din dragoste.
  Faptele voluntare ale milei creștine sunt clare: „Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine.” (Matei 25, 35-36)

  Abia lucrând voluntar, omul poate întâlni situații și oameni, cu adevărat mișcătoare și ziditoare de suflet. Cei care muncesc voluntar în mod susținut ajung să cunoască și alți oameni, asemenea lor: tineri deschiși, responsabili, foarte implicați, care pun suflet în tot ceea ce fac. A avea astfel de prieteni nu poate fi decat o mare binecuvantare de la Dumnezeu.

  Te așteptăm alături de noi!